15-minuten-wokschotel-met-knoflookgamba’s

15 minuten wokschotel met knoflookgamba’s

Porties: 4 personen
Total time 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram sugar snaps
  • 200 gram udon noedels
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • Zonnebloemolie
  • 1 avocado
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 125 gram taugé
  • 100 ml zoete chilisaus
  • 150 ml tomatenketchup
  • 24 gamba’s schoongemaakt en darmkanaal verwijderd
  • 4 teentjes knoflook gehakt
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 2 eetlepels cashewnoten

Instructies

Wokgerecht:

  • Blancheer de sugar snaps gedurende ongeveer 4 minuten in ruim kokend water met een snufje zout.
  • Dep ze daarna droog.
  • Kook de udon noedels gedurende ongeveer 2 minuten in hetzelfde kokende water tot ze zacht zijn.
  • Spoel ze af met koud water om plakken te voorkomen.
  • Snijd de paprika’s in blokjes na het verwijderen van de zaadlijsten.
  • Maak plakjes en schuine reepjes van de courgette.
  • Snijd ook de avocado in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes.
  • Verhit een beetje zonnebloemolie in een wok en roerbak de courgette, paprika en sugar snaps gedurende 2 minuten.
  • Voeg de taugé, noedels, lente-uitjes en avocado toe.
  • Bak kort mee en blus alles af met zoete chilisaus en tomatenketchup.

Knoflookgamba’s:

  • Maak de gamba’s schoon, verwijder het pantser en het darmkanaal van de staart.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje zonnebloemolie op een teppanyaki-plaat of in een koekenpan.
  • Fruit de gehakte knoflook gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Bak de gamba’s om en om gedurende ongeveer 4 minuten tot ze nog net glazig zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de knoflookgamba’s boven op de wokschotel en garneer het geheel met gebakken uitjes en cashewnoten voor een knapperige en heerlijke finishing touch.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Vis
Land van herkomst Oosters