3 Bonenchili

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram mager rundergehakt
  • 700 gram kapucijners uit een pot
  • 400 gram kidneybonen uit een blik
  • 200 gram geblancheerde haricots verts
  • 500 gram tomatenpulp uit een pakje
  • 250 gram grove soepgroenten
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloem- of maïsolie
  • 2 theelepels gehaktkruiden zonder toegevoegd zout
  • 3 theelepels chilipoeder
  • 1 paprika
  • 1 ui

Instructies

  • Laat de kidneybonen, haricots verts en kapucijners uitlekken.
  • Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd deze in blokjes.
  • Pel de ui en snijd deze in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan.
  • Bak het rundergehakt met chilipoeder en gehaktkruiden ongeveer 5 minuten tot het rul is.
  • Voeg de soepgroenten, ui en paprika toe aan het gehakt en bak ze ongeveer 3 minuten mee.
  • Voeg de kidneybonen, haricots verts en kapucijners toe.
  • Verwarm het geheel ongeveer 5 minuten, zodat alles goed door en door verwarmd is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip: Maak een salade van kleine blokjes tomaat om erbij te serveren.
Serveersuggesties: Als je van pittig houdt, voeg dan extra chilipoeder toe om de chili lekker pikant te maken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten