Aardappel Boerenkool Ovenschotel met Slavinken

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels geschild en in blokjes
  • 400 g boerenkool
  • 4 slavinken
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 bakje champignons in plakjes
  • 1 pot Aardappel Anders Bacon Ui
  • Melk
  • Boter
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Kook de aardappels gaar en voeg de boerenkool toe.
  • Giet alles af en stamp er een smeuïge boerenkoolstamppot van.
  • Voeg af en toe wat melk toe tot de gewenste structuur is bereikt.
  • Bak de slavinken in een beetje boter rondom mooi bruin.
  • Voeg, zodra de slavinken lichtbruin zijn, de ui en de champignons toe.
  • Bak ook deze mee.
  • Blus af met ongeveer 1 dl water en haal de pan van het vuur zodra het water is verdampt.
  • Snijd de slavinken over de lengte door.
  • Verwarm de oven voor op ongeveer 175 ºC.
  • Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de boerenkoolstamppot over de bodem van de ovenschaal.
  • Leg de halve slavinken bovenop de boerenkoolstamppot.
  • Verdeel de Aardappel Anders Bacon Ui over de slavinken.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de heerlijke Aardappel Boerenkool Ovenschotel met Slavinken als een hartige en smaakvolle maaltijd. Eet smakelijk!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ovenschotel / Stamppot / Vlees