Aardappel-bietenstamppot met gebakken appel.

Aardappel bietenstamppot met gebakken appel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kg aardappels kruimige, geschild en in stukken
  • 2 appels geschild en in dunne partjes
  • 1 eetlepel(s) azijn kruiden-
  • 4 eetlepel(s) Bak & Braad vloeibaar
  • 500 g bieten ontveld
  • 4 dpl bloedworst bak- of speklapjes, magere
  • 1 laurierblad
  • peper
  • 1 ui gesnipperd
  • zout

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout gaar.
  • Giet de aardappelen af.
  • Laat de aardappelen uitdampen.
  • Rasp de bieten grof.
  • Verwarm de bieten met 2 el water, azijn, laurierblad en peper en zout naar smaak.
  • Verhit de helft van het vloeibare bakvet.
  • Fruit de ui al omscheppend 5 minuten in het verwarmde bakvet.
  • Voeg de appelpartjes toe.
  • Bak de appelpartjes al omscheppend lichtbruin.
  • Bak de bloedworst aan beide kanten bruin en knapperig in de rest van het bakvet.
  • Stamp de aardappelen met de bieten (zonder het laurierblad) fijn.
  • Schep het appelmengsel door de bieten.
  • Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
  • Serveer de stamppot met de knapperig gebakken bloedworst of magere speklapjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Domaine du Colombier, Côtes du Rhone Chusclan

Voedingswaarden

Calories: 895 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 26 g | Vet: 90 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees