Aardappel-courgetteschotel met feta

Aardappel courgetteschotel met feta

Porties: 1
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel olie
  • ½ zakje krielaardappeltjes à 450 g, CélaVita
  • ½ courgette
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden met knoflook McCormick
  • Zout
  • Peper
  • 1 scharrelei
  • 75 g feta
  • 2 eetlepels melk
  • ½ eetlepel olie om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Pel het sjalotje en snipper fijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit het sjalotje zachtjes goudgeel.
  • Voeg de krieltjes toe en bak ze zachtjes mee.
  • Was de courgette en snijd deze in blokjes.
  • Meng de courgette en kruiden door de krieltjes en bak ze ongeveer 5 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Splits intussen het ei boven twee kommen.
  • Prak de feta fijn en roer deze samen met de melk door de eierdooier.
  • Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig door het fetamengsel.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Schep het aardappel-courgettemengsel in de schaal.
  • Schep het fetamengsel erbovenop en strijk het voorzichtig uit.
  • Bak de schotel in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke Aardappel-Courgetteschotel met Feta!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Kaas / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch