Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 300 gram aardappels afkokers
- 40 gram boter
- 1 ei
- Nootmuskaat
- 2 eetlepels bloem
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- 150 gram grofgehakte amandelen
- Frituurolie of frituurvet
- Sprietjes bieslook
Instructies
Voorbereiding:
- Kook de aardappels in de schil in ongeveer 20 minuten gaar.
- Verwijder de schil en pureer de aardappels.
- Laat de puree lichtjes uitdampen.
- Roer de boter, eidooier en nootmuskaat door de puree.
- Klop de eieren los met olie en 1 eetlepel water.
Bereiding:
- Vorm kleine torentjes van de puree en wentel ze achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en grofgehakte amandelen.
- Verhit de frituurolie tot ongeveer 180°C.
- Frituur de torentjes met een paar tegelijk in ongeveer 4 minuten goudgeel.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Steek bovenin elk torentje een sprietje bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Bekleed de bakplaat met bakpapier voor eenvoudige reiniging.
- Je kunt de torentjes warm houden in de oven (15-30 minuten) als je ze vooraf wilt bereiden.
- Serveer de aardappeltorentjes met een verfrissende dip, zoals een yoghurt-knoflooksaus.