Aardappeltorentjes met Amandelen en Bieslook

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram aardappels afkokers
  • 40 gram boter
  • 1 ei
  • Nootmuskaat
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram grofgehakte amandelen
  • Frituurolie of frituurvet
  • Sprietjes bieslook

Instructies

Voorbereiding:

  • Kook de aardappels in de schil in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Verwijder de schil en pureer de aardappels.
  • Laat de puree lichtjes uitdampen.
  • Roer de boter, eidooier en nootmuskaat door de puree.
  • Klop de eieren los met olie en 1 eetlepel water.

Bereiding:

  • Vorm kleine torentjes van de puree en wentel ze achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en grofgehakte amandelen.
  • Verhit de frituurolie tot ongeveer 180°C.
  • Frituur de torentjes met een paar tegelijk in ongeveer 4 minuten goudgeel.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Steek bovenin elk torentje een sprietje bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Bekleed de bakplaat met bakpapier voor eenvoudige reiniging.
  • Je kunt de torentjes warm houden in de oven (15-30 minuten) als je ze vooraf wilt bereiden.
  • Serveer de aardappeltorentjes met een verfrissende dip, zoals een yoghurt-knoflooksaus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch