Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 150 gram volkoren meel
- 2 aardappels geschild en gekookt
- 2 theelepels zout
- 1 ½ theelepel gist
- 1 ei
- 50 gram zachte boter
- 3 deciliter melk
Instructies
- Verhit 1 deciliter melk en gebruik dit om de aardappels tot puree te stampen.
- Voeg de aardappelpuree toe aan de rest van de ingrediënten en kneed het deeg gedurende 10 minuten.
- Doe het deeg in een broodvorm en laat het anderhalf uur rijzen.
- Bak het brood 30 minuten op 180 graden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit smakelijke aardappelbrood met een heerlijke combinatie van bloem, volkoren meel en zachte aardappelpuree. Perfect om te serveren bij soepen, salades of gewoon met een beetje boter als snack.