Aardappelen, peren en pekelvlees

Aardappelen, peren en pekelvlees

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg pekelvlees
  • 1 kg peren kleiperen of pondsperen
  • 1 kg aardappels
  • 1 lepel aardappelzetmeel

Instructies

  • Zet het pekelvlees een nacht in het water en kook het daarna gedurende een uur in ruim water.
  • Was de peren of schil ze en kook ze 3 uur in het vleesnat.
  • Kook de aardappelen afzonderlijk gaar.
  • Serveer de peren in het vleesnat dat gebonden wordt met een lepel koud aangemengd aardappelmeel.
  • Leg het gesneden vlees in het midden van de schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Pekelvlees, peren en aardappelen vormen samen een heerlijk gerecht dat een combinatie is van vlees, fruit en aardappelen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Groenten / Rundvlees / Stamppot / Vlees