Aardappelgratin

Romige Aardappelgratin

Porties: 12
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • ½ kleine ui
  • ½ eetlepel olie
  • 1 eetlepel milde currypasta Patak’s
  • 1 doos minipasteibakjes 12 stuks
  • 2 eetlepels crème fraîche bekertje van 125 ml
  • 2 takjes koriander zakje van 15 g

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 °C (gasovenstand 2).
  • Kook het ei hard in ongeveer 10 minuten.
  • Pel en snipper intussen de ui.
  • Verhit de olie in een pan en bak de ui ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de currypasta en crème fraîche toe aan de pan, roer goed door en verwarm afgedekt nog eens 3 minuten op laag vuur.
  • Verwarm de minipasteibakjes ca.
  • 5 minuten in het midden van de oven.
  • Spoel het ei onder koud water, pel het en snijd het in stukjes.
  • Meng het ei door de curry en laat nog ca.
  • 1 minuut meewarmen.
  • Knip de koriander in stukjes en voeg toe aan het mengsel.
  • Schep het eiermengsel in de pasteibakjes en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past goed bij deze romige aardappelgratin. De wijn zal de romigheid van het gerecht aanvullen en een verfrissend contrast bieden.
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 55 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 2 g | Vet: 4 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch