Aardappelgratin met gerookt spek

Aardappelgratin met gerookt spek

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram aardappels
  • 70 gram gerookte spekjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tijm
  • 35 cl kookroom
  • 50 gram geraspte emmentaler kaas
  • zout peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een ovenschaal de aardappelschijfjes, het gerookte spek, de knoflook, de tijm en de kookroom.
  • Voeg wat zout en peper toe.
  • Plaats de schaal in de oven en laat 30 minuten garen.
  • Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.
  • Laat een minuut of 15 gratineren.
  • Let op dat de kaas niet verbrand.
  • Verdeel over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Ovenschotel / Varkensvlees