Aardappelpannenkoekjes

Geniet van deze hartige aardappelpannenkoekjes, een heerlijk gerecht dat traditioneel is in Nederland. Hier is het vernieuwde recept
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 kg aardappels
  • ½ liter melk
  • 50 g boter
  • Een snufje zout nootmuskaat, peper
  • 6 eidooiers
  • 6 eiwitten
  • Ruim boter
  • Optioneel:
  • sla

Instructies

  • Kook de aardappelen en pureer ze vervolgens met wat melk.
  • Meng de puree met gesmolten boter, zout, peper, nootmuskaat en de eidooiers.
  • Na grondig roeren, spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor.
  • Vorm kleine, smalle en dunne pannenkoekjes van het mengsel.
  • Bak de pannenkoekjes goudgeel in ruim boter in een koekenpan met dikke bodem.
  • Serveer de aardappelpannenkoekjes eventueel met sla.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Varieer door de helft van de aardappelen te vervangen door stukjes appel voor een zoet accent.
  • Voeg aan de aardappelpuree flinters ham en blokjes kaas toe voor een hartigere variant.
Geniet van deze heerlijke aardappelpannenkoekjes als bijgerecht of als hoofdmaaltijd!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland