Aardappelpannenkoekjes
Geniet van deze hartige aardappelpannenkoekjes, een heerlijk gerecht dat traditioneel is in Nederland. Hier is het vernieuwde recept
Ingrediënten
- 1,5 kg aardappels
- ½ liter melk
- 50 g boter
- Een snufje zout nootmuskaat, peper
- 6 eidooiers
- 6 eiwitten
- Ruim boter
- Optioneel:
- sla
Instructies
- Kook de aardappelen en pureer ze vervolgens met wat melk.
- Meng de puree met gesmolten boter, zout, peper, nootmuskaat en de eidooiers.
- Na grondig roeren, spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor.
- Vorm kleine, smalle en dunne pannenkoekjes van het mengsel.
- Bak de pannenkoekjes goudgeel in ruim boter in een koekenpan met dikke bodem.
- Serveer de aardappelpannenkoekjes eventueel met sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Varieer door de helft van de aardappelen te vervangen door stukjes appel voor een zoet accent.
- Voeg aan de aardappelpuree flinters ham en blokjes kaas toe voor een hartigere variant.
Geniet van deze heerlijke aardappelpannenkoekjes als bijgerecht of als hoofdmaaltijd!