Romige Aardappelpuree met een Knapperig Korstje

Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g aardappels geschild
  • Zout
  • 4 dl melk
  • 50 g boter
  • Nootmuskaat versgeraspt

Optioneel voor het korstje:

  • paneermeel (gluten vrij)
  • extra boter

Instructies

  • Kook de geschilde aardappels in een pan met water en een snufje zout gedurende 20-25 minuten tot ze gaar zijn.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper of gebruik een pureeknijper.
  • Voeg de melk en boter toe aan de gestampte aardappels en roer alles goed door tot een romige puree.
  • Breng de aardappelpuree op smaak met versgeraspte nootmuskaat.
  • Voor het korstje: strooi paneermeel over de puree en verdeel er wat klontjes boter over.
  • Plaats de aardappelpuree gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius, totdat er een mooi bruin korstje ontstaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:

Voor een extra smaakdimensie kun je ook 75 g geraspte oude kaas toevoegen aan de hete aardappelpuree, samen met de melk. Laat de kaas smelten in de puree en laat eventueel gratineren onder de grill.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van deze aardappelpuree.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch