Romige Aardappelpuree met Gepofte Knoflook

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak aardappels 1½ kg
  • Zout
  • 6 tenen knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • deciliter melk
  • Vierseizoenenpeper

Instructies

  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in een pan met weinig water en zout gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Maak de tenen knoflook los, maar pel ze niet.
  • Verwarm in een steelpan de olijfolie samen met de knoflooktenen gedurende ongeveer 5 minuten op heel zacht vuur tot de knoflook begint te kleuren.
  • Haal de pan van het vuur en neem de knoflooktenen uit de olie.
  • Bewaar 4 mooie blaadjes basilicum voor garnering en hak de rest van de basilicum heel fijn.
  • Verwarm de schaaltjes voor.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
  • Pers 2 tenen knoflook erboven uit.
  • Roer de knoflookolie en zoveel melk door de aardappels tot er een smeuïge puree ontstaat.
  • Verwarm al roerend nog even goed door en laat de puree eventueel iets indikken.
  • Breng op smaak met zout en vierseizoenenpeper.
  • Voeg op het laatste moment de fijngehakte basilicum toe aan de puree en roer goed door.
  • Schep de puree in warme schaaltjes en garneer met een teentje gepofte knoflook en een blaadje basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige aardappelpuree met gepofte knoflook is heerlijk bij gestoofd konijn. Serveer er een stevige rode wijn bij zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. De volle smaken van de wijn passen goed bij de rijke textuur en de intense smaak van de puree.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch