Aardappels gepoft

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 geboende middelgrote aardappels
  • zout
  • peper
  • 1 ¼ deciliter zure room
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 6 fijngehakte groene olijven

Instructies

  • Kook de aardappels in ruim water met zout ca 20 minuten.
  • Laat ze uitlekken en wikkel elke aardappel in aluminiumfolie.
  • Leg de aardappels tussen de hete houtskool en pof ze in ca 15 minuten verder gaar.
  • Klop een sausje van de zure room, zout, peper, de knoflook en de olijven.
  • Kruis de aardappels aan de bovenkant in en schep er een lepel saus op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Sauzen bij gepofte aardappelen:
A)

vermeng 1 ½ dl crème fraîche met 2 tl mosterd, zout, peper, 1 geperst teentje knoflook en 2 el fijngesneden bieslook.
B)

vermeng 1 ½ dl crème fraîche met 1 tl kerriepoeder, zout, peper en 1 el fijngesneden koriander.
C)

vermeng 1 ½ dl crème fraîche met 1 in blokjes gesneden ontvelde tomaat, 1 el kappertjes, 1 el pesto en 5 in stukjes gesneden zwarte olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue