Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de aardappelen in plakjes en de kaas in kleine blokjes.
- Vermeng de sour cream met suiker, wat citroensap, zout, peper, de gepelde en gesnipperde ui en bieslook.
- Was de leop sla en laat deze uitlekken.
- Scheur de bladeren in kleinere stukken, maar houd enkele mooie bladeren achter.
- Meng aardappelen, kaas en Icebergsla zorgvuldig door de saus.
- Beleg een schaal met de achtergehouden slabladeren: schik de salade erop en garneer met de in partjes gesneden tomaat.
- Aardappelsalades kunnen worden bereid van restjes overgebleven aardappelen, maar het is beter voor een geslaagde aardappelsalade aardappelen kort en in de schil te koken.
- Hierdoor behouden de aardappelen hun stevigheid en kunnen ze gemakkelijk in blokjes worden gesneden.
- Restjes gekookte aardappelen zijn meestal te kruimig om in een salade te worden verwerkt.
- Gebruik ook altijd een stevige slasoort in een samengestelde salade, bijvoorbeeld Icebergsla.
- Geef deze aardappelsalade als hoofdgerecht.