Aardappelsalade 06

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g aardappels gekookte
  • 200 g jonge kaas
  • 1 beker sour cream
  • 1 theelepel suiker
  • citroensap
  • zout
  • peper
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepel(s) bieslook fijngeknipt
  • 1 krop Icebergsla
  • 1 tomaat

Instructies

  • Snijd de aardappelen in plakjes en de kaas in kleine blokjes.
  • Vermeng de sour cream met suiker, wat citroensap, zout, peper, de gepelde en gesnipperde ui en bieslook.
  • Was de leop sla en laat deze uitlekken.
  • Scheur de bladeren in kleinere stukken, maar houd enkele mooie bladeren achter.
  • Meng aardappelen, kaas en Icebergsla zorgvuldig door de saus.
  • Beleg een schaal met de achtergehouden slabladeren: schik de salade erop en garneer met de in partjes gesneden tomaat.
  • Aardappelsalades kunnen worden bereid van restjes overgebleven aardappelen, maar het is beter voor een geslaagde aardappelsalade aardappelen kort en in de schil te koken.
  • Hierdoor behouden de aardappelen hun stevigheid en kunnen ze gemakkelijk in blokjes worden gesneden.
  • Restjes gekookte aardappelen zijn meestal te kruimig om in een salade te worden verwerkt.
  • Gebruik ook altijd een stevige slasoort in een samengestelde salade, bijvoorbeeld Icebergsla.
  • Geef deze aardappelsalade als hoofdgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Groenten / Salade
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch