Romige Aardappelsalade met Gerookte Kip en Korianderdressing

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels met rode schil
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ citroen geraspt en geperst
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 zakje verse koriander 15 g, fijngesneden
  • ½ theelepel suiker
  • 150 g rucola
  • 2 gerookte kipfilets ca. 250 g
  • 4 eetlepels gepelde pistachenootjes

Instructies

  • Boen de aardappels schoon en kook ze ongeschild in een pan met gezouten water gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Giet de aardappels af en laat ze iets afkoelen.
  • In een grote kom, klop crème fraîche, mayonaise, 3 eetlepels citroensap, citroenrasp, mosterd, knoflook en fijngesneden koriander tot een romige dressing.
  • Breng op smaak met zout, peper en suiker.
  • Snijd de gekookte aardappels in plakjes en doe ze terug in de pan.
  • Meng voorzichtig met de dressing en laat de salade minstens 1 uur op een koele plek staan, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
  • Bekleed een grote schaal met rucola.
  • Schep de aardappelsalade erop.
  • Snijd de gerookte kipfilets schuin in plakjes en rangschik ze op de salade.
  • Strooi de gepelde pistachenootjes eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige aardappelsalade met gerookte kip en korianderdressing gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé. De frisse en romige smaken van de salade worden mooi gebalanceerd door de lichte zuurgraad en fruitigheid van de wijn.

Voedingswaarden

Calories: 575 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Gevogelte / Kip / Noten / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Tarwevrij / Zout arm