Aardappelsalade met spek

Krieltjessalade met Spek

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram krieltjes gewassen
  • 6 bosuitjes fijn gesneden
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 appel in blokjes
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 2 eetlepels pittige mosterd
  • Peper
  • Gerookt mager spek uitgebakken
  • Zout

Instructies

  • Stoom de gewassen krieltjes gaar op 100 °C.
  • De kooktijd is afhankelijk van de grootte, maar houd rekening met 15-20 minuten.
  • Meng de mayonaise, mosterd en wijnazijn in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  • Halveer de afgekoelde krieltjes of snijd ze in plakjes (niet te dun).
  • Meng de krieltjes met de fijn gesneden bosui, gesnipperde sjalot en blokjes appel.
  • Voeg het uitgebakken spek toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.
  • Breng de salade verder op smaak met de voorbereide dressing.
  • Controleer op smaak en laat de salade een paar uur koelen in de koelkast voordat je serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
  • Je kunt de sjalot ook vervangen door dille voor een andere smaakdimensie.
  • Deze salade kan gemakkelijk een dag van tevoren worden bereid.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 10 g | Vet: 26 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Salade / Varkensvlees
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij