Aardappelsoep met salami en geitenkaas
Equipment
- soeppan
ingrediënten
- 200 gram salami in blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 500 gram aardappel in blokjes
- 1 eetlepel tijm verse
- 1 liter kippenbouillon (van tablet)
- 1 courgette
- 1 paprika in brede repen
- 1 eetlepel citroensap
- 100 gram geitenkaas verkruimeld
- 4 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
- In soeppan 2 eetlepels olie verhitten en salamiblokjes op laag vuur uitbakken.
- Salami op bordje scheppen.
- In bakvet ui glazig fruiten.
- Aardappelblokjes en tijm erdoor scheppen en 1-2 minuten zachtjes bakken.
- Bouillon erbij schenken, geheel aan de kook brengen en 10 eetlepels op laag vuur koken.
- Courgette in lange dunne plakken snijden.
- Courgette en paprika met olie bestrijken en in grillpan beetgaar roosteren, regelmatig keren.
- Groenten eventueel na grillen in kleinere stukken snijden.
- Aardappels in bouillon heel kort met staafmixer of even in keukenmachine pureren.
- Soep opnieuw 3 minuten zachtjes doorwarmen en op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
- Aardappelsoep in vier grote, wijde kommen scheppen.
- Geroosterde groenten erin scheppen.
- Salami en geitenkaas erover strooien.
- Peper erboven malen of strooien.