Aardappelsoep met salami en geitenkaas

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelsoep met salami en geitenkaas

 

Aardappelsoep met salami en geitenkaas

Recept afdrukken
Categoriemet vlees, Soepen
porties4 personen
AuteurOnbekende auteur

Equipment

  • soeppan

ingrediënten

  • 200 gram salami in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 500 gram aardappel in blokjes
  • 1 eetlepel tijm verse
  • 1 liter kippenbouillon (van tablet)
  • 1 courgette
  • 1 paprika in brede repen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram geitenkaas verkruimeld
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

  • In soeppan 2 eetlepels olie verhitten en salamiblokjes op laag vuur uitbakken. 
  • Salami op bordje scheppen. 
  • In bakvet ui glazig fruiten. 
  • Aardappelblokjes en tijm erdoor scheppen en 1-2 minuten zachtjes bakken. 
  • Bouillon erbij schenken, geheel aan de kook brengen en 10 eetlepels op laag vuur koken. 
  • Courgette in lange dunne plakken snijden. 
  • Courgette en paprika met olie bestrijken en in grillpan beetgaar roosteren, regelmatig keren. 
  • Groenten eventueel na grillen in kleinere stukken snijden. 
  • Aardappels in bouillon heel kort met staafmixer of even in keukenmachine pureren. 
  • Soep opnieuw 3 minuten zachtjes doorwarmen en op smaak brengen met citroensap, zout en peper. 
  • Aardappelsoep in vier grote, wijde kommen scheppen. 
  • Geroosterde groenten erin scheppen. 
  • Salami en geitenkaas erover strooien. 
  • Peper erboven malen of strooien.