Aardappelvissoep

Snel te maken
Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak koolvisfilet diepvries, 4 x 100 g
  • 350 g aardappels Biologisch, zak à 1 kg
  • 2 uien
  • 5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 zak soepgroente
  • 1200 ml visbouillon van tablet
  • ½ zakje peterselie à 30 g

Instructies

  • Vis volgens gebruiksaanwijzing in magnetron ontdooien.
  • Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
  • Uien pellen en snipperen.
  • In soeppan olie verhitten en uien met soepgroenten 3 minuten fruiten.
  • Aardappel toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen.
  • Soep 15 minuten laten koken.
  • Peterselie fijnknippen.
  • Vis in blokjes snijden en laatste 5 minuten meekoken.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep met peterselie bestrooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met bruin brood.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Soep / Vis
Land van herkomst Nederland