Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Vulling:
- 750 gram rabarber in stukken van ongeveer 5 centimeter
- 1 pond aardbeien
- 300 gram fructose
- Sap van 1 sinaasappel
- Rasp van 1 sinaasappel
- 80 gram maïzena
- Snufje peper
Crumble:
- 150 gram bloem
- 150 gram boter
- 4 cl ahornsiroop
- 4 cl honing
- Snufje zout
- 150 gram grof gehakte pecannoten walnoten of andere ongezouten noten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Maak de vulling door rabarber, aardbeien, fructose, maïzena, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en een snufje peper te vermengen.
- Laat de vulling een uur rusten, zorg ervoor dat de maïzena goed is vermengd.
- In de tussentijd, maak de crumble zonder de grof gehakte noten.
- Meng in de keukenmachine totdat er dikke klonters ontstaan.
- Voeg daarna met de hand de gehakte noten toe.
- Vet een ovenschaal in en stort hierin de vulling.
- Verdeel de crumble gelijkmatig over de vulling.
- Bak het geheel 40 minuten in de oven met een vel aluminiumfolie erop.
- Verwijder daarna het folie en bak nog eens 15 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de taart warm en garneer met een beetje zure room.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 6 g | Vet: 28 g