Aardbei-rabarber kruimeltaart

Aardbei-Rabarber Kruimeltaart met Noten

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Vulling:

  • 750 gram rabarber in stukken van ongeveer 5 centimeter
  • 1 pond aardbeien
  • 300 gram fructose
  • Sap van 1 sinaasappel
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 80 gram maïzena
  • Snufje peper

Crumble:

  • 150 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 4 cl ahornsiroop
  • 4 cl honing
  • Snufje zout
  • 150 gram grof gehakte pecannoten walnoten of andere ongezouten noten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Maak de vulling door rabarber, aardbeien, fructose, maïzena, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en een snufje peper te vermengen.
  • Laat de vulling een uur rusten, zorg ervoor dat de maïzena goed is vermengd.
  • In de tussentijd, maak de crumble zonder de grof gehakte noten.
  • Meng in de keukenmachine totdat er dikke klonters ontstaan.
  • Voeg daarna met de hand de gehakte noten toe.
  • Vet een ovenschaal in en stort hierin de vulling.
  • Verdeel de crumble gelijkmatig over de vulling.
  • Bak het geheel 40 minuten in de oven met een vel aluminiumfolie erop.
  • Verwijder daarna het folie en bak nog eens 15 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de taart warm en garneer met een beetje zure room.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 6 g | Vet: 28 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart