Aardbeien met mascarponecrème

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g aardbeien
  • 100 g mascarpone bakje a 250 g
  • 5 eetlepel(s) volle kwark
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 20 g roomboter
  • 20 g donkerbruine basterdsuiker

Instructies

  • Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes eraf halen en halveren.
  • Aardbeien in dikke plakjes snijden en uitspreiden over lage schaal.
  • Met mixer mascarpone, kwark en vanillesuiker tot crème kloppen.
  • Mascarponecrème over aardbeien verdelen.
  • In kleine steelpan boter en bruine suiker al roerend aan de kook brengen.
  • Suiker-botermengsel over mascarponecrème gieten.
  • Afgedekt ca. 1 uur in koelkast zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Lunch
Land van herkomst Italië