Zoete Aardbeien-Rabarberconfituur

Porties: 4 potten (afhankelijk van de grootte van de potten)
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g verse rabarber zonder blad
  • 500 g verse aardbeien
  • 1 zak geleisuiker speciaal CSM
  • 1 theelepel koekkruiden

Instructies

  • Was het fruit grondig en maak het schoon.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in grove stukken.
  • Verwijder de uiteinden van de rabarberstengels en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm.
  • Meng in een kom de suiker en koekkruiden door het fruit.
  • Laat dit mengsel ongeveer 30 minuten staan.
  • Doe het fruitmengsel in een grote pan en breng het op hoog vuur al roerend aan de kook.
  • Laat het mengsel ongeveer 2 minuten goed doorkoken.
  • Vul de glazen potten tot aan de rand met de jam.
  • Sluit de potten goed af en zet ze een paar minuten ondersteboven.
  • Bewaar de jam op een koele en donkere plaats.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Geniet van deze heerlijke confituur op versgebakken brood, croissants of als smaakmaker in yoghurt of havermout.

Wijnadvies:

Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d’Asti vormt een smakelijke aanvulling op de fruitige smaken van deze confituur.

Voedingswaarden

Calories: 40 kcal | koolhydraten: 10 g | Sugar: 8 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodbeleg / Fruit
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Vegan / Vegetarisch