Zomerse Aardbeiensalade met Geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Versgemalen zwarte peper
  • 150 g zachte geitenkaas bijvoorbeeld Bettine Blanc
  • 1 zakje veldsla 75 g

Instructies

  • Was de aardbeien voorzichtig, verwijder de kroontjes en snijd ze in plakjes.
  • Meng de plakjes aardbei met balsamicoazijn en versgemalen zwarte peper.
  • Laat dit ongeveer 1 uur marineren in de koelkast.
  • Verdeel de veldsla over vier bordjes.
  • Schep de gemarineerde aardbeien er bovenop en verkruimel de geitenkaas eroverheen.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio, past goed bij deze aardbeiensalade met geitenkaas. De frisse smaak van de wijn vormt een mooie aanvulling op de zoete aardbeien en de romige geitenkaas.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Kaas / Lunch / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch