Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 500 g abrikozen gehalveerd
- 1 takje munt
- 1 kaneelstokje in stukken
- 250 g suiker
Instructies
- Pot afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen.
- Sinaasappel schoonboenen, dun schillen en schil in stukken snijden (sinaasappel wordt verder niet gebruikt).
- Abrikozen met takjes munt, kaneelstokje en repen sinaasappelschil in pot leggen.
- In pan ½ l water aan de kook brengen en suiker erin oplossen.
- Suikerstroop over abrikozen in pot schenken, tot 2 cm onder rand.
- Pot afsluiten.
- Pot in pan zetten en water in pan schenken tot halverwege pot.
- Water aan de kook brengen en 20 minuten laten koken.
- Pot uit pan nemen, laten afkoelen en op donkere plaats max. 6 maanden bewaren.
- Na opening zijn de abrikozen nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met zachte geitenkaas of gegrild lamsvlees.