Abrikozen met munt, kaneel en sinaasappel

Abrikozen met munt, kaneel en sinaasappel

AllerHande juli 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 500 g abrikozen gehalveerd
  • 1 takje munt
  • 1 kaneelstokje in stukken
  • 250 g suiker

Instructies

  • Pot afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen.
  • Sinaasappel schoonboenen, dun schillen en schil in stukken snijden (sinaasappel wordt verder niet gebruikt).
  • Abrikozen met takjes munt, kaneelstokje en repen sinaasappelschil in pot leggen.
  • In pan ½ l water aan de kook brengen en suiker erin oplossen.
  • Suikerstroop over abrikozen in pot schenken, tot 2 cm onder rand.
  • Pot afsluiten.
  • Pot in pan zetten en water in pan schenken tot halverwege pot.
  • Water aan de kook brengen en 20 minuten laten koken.
  • Pot uit pan nemen, laten afkoelen en op donkere plaats max. 6 maanden bewaren.
  • Na opening zijn de abrikozen nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met zachte geitenkaas of gegrild lamsvlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch