Abrikozengaletjes met serranoham

Abrikozen Galettes met Serranoham

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 12 gewelde abrikozen in reepjes gesneden
  • Poedersuiker
  • Balsamicoazijn
  • Serranoham

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de reepjes abrikozen over het bladerdeeg.
  • Bestuif de abrikozen lichtjes met poedersuiker en besprenkel ze met een beetje balsamicoazijn.
  • Bak de galettes in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Leg op elk galetje een plakje serranoham.
  • Serveer de Abrikozen Galettes met Serranoham direct als voorgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaak van de abrikozen en het zoute van de serranoham.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 6 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Hapjes / Varkensvlees / Voorgerechten / Warme hapjes
Land van herkomst Spanje