Abrikozengalette

Abrikozen Galette met Amandelspijs

Porties: 8 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Meng de abrikozenjam en het aardappelzetmeel goed door elkaar, roer vervolgens de abrikozen erdoor.
  • Meng in een andere kom het amandelspijs met een half ei.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier direct op de bakplaat uit.
  • Verdeel het spijsmengsel in het midden van het deeg en houd aan alle kanten ongeveer 6 cm vrij.
  • Leg de abrikozenpartjes met de jam op het spijsmengsel en vouw voorzichtig het deeg er overheen.
  • Bestrijk het deeg aan de buitenkant met het resterende halve ei en bestrooi met suiker.
  • Bak in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten, tot het goudbruin is.
  • Bestrooi voor het serveren met gehakte geroosterde amandelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Geniet van deze heerlijke abrikozen galette met een glas zoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese, voor een perfecte combinatie van smaken.

Voedingswaarden

Calories: 330 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch