Advocaattaart

Advocaattaart van Astrid Veltman

Porties: 10 punten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram lange vingers
  • dl advocaat
  • 5 eieren
  • zout
  • 8 blaadjes gelatine
  • 250 gram boter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • ½ dl melk
  • liter slagroom
  • chocolaatjes

Instructies

  • Breek de lange vingers in stukjes, roer hier ½ dl advocaat door tot een samenhangende massa is ontstaan en leg die op de bodem van een beboterde springvorm.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten met wat zout en vervolgens met de helft van de suiker zeer stijf.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Klop de eidooiers met de zachte boter en de vanillesuiker schuimig en meng hier de rest van de advocaat en de in lauwe melk opgeloste gelatine door.
  • Spatel deze advocaatmassa door de stijfgeklopte eiwitten en schenk dit op het lange vingermengsel.
  • Laat de taart in de koelkast enkele uren opstijven, neem de rand van de vorm weg en spuit op de taart slagroom in de vorm van nestjes, waarin kleine chocolatjesa kunnen worden gelegd.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Taart