Ajam besengèk van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 groene peper
  • 3 theelepel koriander
  • 1 theelepel komijn
  • 20 gr verse laos
  • 3 theelepel trassi
  • 1 dl tamarindewater
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 bos verse koriander
  • 0,3 dl olie

Instructies

  • Stamp de ui, de knoflook, de groene pepers en de laos fijn en voeg het korianderpoeder, het komijnpoeder en de trassi toe.
  • Fruit dit mengsel in de olie aan en voeg de in stukken gesneden kip toe.
  • Bak de kip bijna gaar.
  • Blus af met het tamarindewater en de kokosmelk en stoof de kip verder gaar.
  • Serveer de kip met gehakte verse koriander erover gestrooid.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië