Ajam boemboe Bali

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kip
  • 1 ½ eetlepel(s) olie
  • ½ geraspte ui
  • knoflook naar smaak
  • ½ dessertlepel sambal
  • ½ theelepel djahépoeder
  • 1 theelepel laos
  • ½ theelepel trassi geroosterd
  • 1 ½ geraspte kemirienoten
  • 1 salam blaadje
  • 1 mespunt sereh
  • ½ kippenbouillon
  • 1 stukje goela Djawa
  • 1 dessertlepel asemwater
  • ½ klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel(s) ketjap Indische
  • 1 kopje water

Instructies

  • Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar.
  • Fruit de ui en de knoflook in de olie.
  • Neem de pan van het vuur en voeg alle ingrediënten toe, behalve de ketjap, het asemwater en de tomatenpuree.
  • Fruit de kruiden even.
  • Voeg dan de ketjap, het asemwater, de tomatenpuree en het water toe.
  • Voeg de kip aan het sausje toe en laat de kip hierin gaar worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië