Amandel kransjes met grein suiker voor de Kerst
Equipment
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- ¼ theelepel bakpoeder
- 125 gram boter
- 75 gram basterdsuiker wit
- 1 ei
- 1 mespuntje zout
- ¼ citroen alleen de schil
- 1 ei
- 20 gram suiker
- 20 gram geschaafde amandelen
Instructies
- Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom.
- Voeg boter, basterdsuiker, eierdooier, geraspte citroenschil en zout toe en kneed hiervan een deeg.
- Beboter een bakplaat.
- Bestuif het aanrecht en de deegrol met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1/3 cm dikte.
- Steek hieruit rondjes met een uitsteekvormpje of met een glas van 6 cm middellijn en leg deze op de bakplaat.
- Steek met een appelboor kleine rondjes uit het midden van ieder koekje.
- Kneed de deegrestjes nog even door elkaar en vorm er op dezelfde manier koekjes van.
- Klop met een vork het eiwit in een kopje los.
- Bestrijk de kransjes gelijkmatig met een kwastje met eiwit en bestrooi ze vervolgens met greinsuiker en geschaarde amandelen.
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven (150 tot 175 graden of gasovenstand 2 à 3) en bak de kransjes in 15 tot 20 minuten.
- Neem de bakplaat uit de oven, neem de koekjes er na een paar minuten af en leg ze vervolgens op een taartrooster om verder af te koelen.