Amandel muffins met cranberry's voor Kerstmis
Equipment
Ingrediënten
- 125 gram boter
- 1 pak mix voor muffins
- 3 scharrel ei (M)
- 5 eetlepel(s) cranberrycompote
- 40 gram amandelen
- poedersuiker
- 125 ml crême fraiche
Instructies
- Zet de muffincups op een bakplaat.
- Roer de boter met een mixer romig.
- Voeg de muffinmix en de eieren toe en klop ze op een lage snelheid door elkaar.
- Mix nog 1 minuut op hoge snelheid tot een stevig beslag.
- Verdeel de helft van het beslag over de cups.
- Verdeeld de compote erover en schep de rest van het beslag erop.
- Bestrooi de muffins met het amandelschaafsel.
- Bak ze in een voorverwarmde oven (175 graden C) in ± 25 minuten gaar en mooi bruin.
- Bestuif ze met poedersuiker.
- Serveer ze lauwwarm met de losgeklopte crème fraîche.