Amandelspijs 4
Equipment
Ingrediënten
- 100 gram amandelen ongezouten
- water
- 100 gram poedersuiker
- ½ ei losgeklopt
- 1 tl citroenschil vers geraspt
Instructies
- Breng voor 250 gr amandelspijs 100 gr ongezouten amandelen met ruim water aan de kook en giet ze daarna af.
- Schenk zoveel koud water over de amandelen dat ze onder staan en wrijf er onder water de velletjes af.
- Dep de amandelen droog en maal ze fijn, liefst in een notenmolentje (bij gebruik van een foodprocessor hebben noten snel de neiging om taai en bitter te worden).
- Roer er 100 gr poedersuiker door en maal nog een keer.
- Meng 1/2 losgeklopt ei met 1 theelepel vers geraspte citroenschil en spatel het amandelmengsel erdoor.
- Kneed het verder met de hand tot een samenhangende massa en breng die op smaak met een paar druppels citroensap.
- Wikkel de spijs in plasticfolie en leg hem minstens 1 week koel weg.
- Zo wordt de spijs stevig genoeg om te verwerken.