Amandelspijs 2

      Reacties uitgeschakeld voor Amandelspijs 2

 

Amandelspijs 3

Categorie Basisrecept, Koek
Opmerking Sinterklaas
porties 250 gram
Auteur Onbekende auteur

Materialen

  • notenmolentje
  • plasticfolie

Wat gaat er in

  • 100 gr amandelen ongezouten
  • water
  • 100 gr poedersuiker
  • ½ ei losgeklopt
  • 1 tl citroenschil vers geraspt

Hoe maak ik het klaar

  • Breng voor 250 gr amandelspijs 100 gr ongezouten amandelen met ruim water aan de kook en giet ze daarna af.
  • Schenk zoveel koud water over de amandelen dat ze onder staan en wrijf er onder water de velletjes af.
  • Dep de amandelen droog en maal ze fijn, liefst in een notenmolentje (bij gebruik van een foodprocessor hebben noten snel de neiging om taai en bitter te worden).
  • Roer er 100 gr poedersuiker door en maal nog een keer.
  • Meng 1/2 losgeklopt ei met 1 theelepel vers geraspte citroenschil en spatel het amandelmengsel erdoor.
  • Kneed het verder met de hand tot een samenhangende massa en breng die op smaak met een paar druppels citroensap.
  • Wikkel de spijs in plasticfolie en leg hem minstens 1 week koel weg.
  • Zo wordt de spijs stevig genoeg om te verwerken.