Amandelsterren
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 150 gram suiker
- 2 pakjes Vanillesuiker
- 1 mespunt zout
- 1 mespunt kaneel
- 200 gram koude boter
- 70 gram ontvliesde gemalen amandelen
- 1 ei
- 1 eetlepel(s) melk
- 75 gram geschaafde amandelen
Instructies
- Oven Boven/ onderwarmte: 200°C (voorverwarmd)
- Zeef de bloem op uw werkblad en maak in het midden een kuiltje.
- Doe de suiker, de Vanillesuiker, het zout, de kaneel en 2 eierdooiers in het kuiltje.
- Bedek dit met wat bloem en kneed het tot een dikke pap.
- Hak de boter in kleine stukjes en voeg deze samen met de gemalen amandelen bij de bloem.
- Kneed dit mengsel van het midden uit tot een glad deeg.
- Rol het deeg bij kleine hoeveelheden tegelijk dun uit en steek met een vormpje kleine sterren uit.
- Leg deze op de bakplaat.
- Meng de eierdooier samen met de melk en bestrijk hiermee de sterren.
- Bestrooi ze met de geschaafde amandelen.
- Bak de sterren in ongeveer 10 minuten bruin.