Hemelse Amerikaanse Chocolade-Pecantaart

Porties: 12 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 3 repen pure chocolade à 100 g
  • 1 reep melkchocolade van 100 g
  • 4 eieren
  • 200 g donkere basterdsuiker
  • 200 g zelfrijzend bakmeel of glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 240 g pecannoten of 200 g walnoten
  • 125 ml slagroom of lactosevrije slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snijd de boter in blokjes en smelt deze in een steelpan met dikke bodem.
  • Breek 200 g pure chocolade en de melkchocolade boven de steelpan.
  • Zet de pan op een heel laag vuur en laat de chocolade en boter zachtjes smelten.
  • Roer regelmatig om.
  • Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
  • Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze los.
  • Meng de basterdsuiker en een halve theelepel zout erdoor.
  • Voeg ook het chocolademengsel toe en roer goed.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel erbij en schep met een lepel of spatel door het beslag.
  • Breek de noten in stukjes en voeg ze toe aan het beslag.
  • Bewaar 12 mooie noten voor de garnering.
  • Bekleed een bakvorm of lage ovenschaal (2 liter) met bakpapier en schep het beslag erin.
  • Strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
  • Haal de taart uit de oven en laat hem 1 uur afkoelen.
  • Til de afgekoelde taart uit de vorm en keer voorzichtig om.
  • Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan, voeg de slagroom toe en laat op een laag vuur al roerend smelten.
  • Laat iets afkoelen.
  • Giet het chocolade-slagroommengsel voorzichtig over de taart zodat de bovenkant en zijkanten bedekt worden.
  • Strijk indien nodig met een spatel verder uit.
  • Versier de taart met de bewaarde noten en eventuele andere versiersels.
  • Laat het glazuur opstijven in de koelkast en snijd de taart vervolgens in 12 stukken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete rode wijn zoals een Ruby Port of een fruitige rode wijn zoals een Merlot zou perfect samengaan met de rijke chocoladesmaken van deze taart.

Voedingswaarden

Calories: 490 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 7 g | Vet: 38 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 23 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade / Gebak / Taart
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch