Ananas garnalensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode uitjes
  • 3 schijven ananas bij voorkeur verse ananas
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g tofu tahoe
  • 2 eetlepel(s) arachideolie
  • ½ theelepel geraspte gemberwortel of een mespunt gemberpoeder
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 eetlepel(s) Thaise vissaus Nam Pla
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte koriander of peterselie
  • 12 grote garnalen gepelde, gekookte
  • 1 eetlepel(s) bieslook fijngeknipte

Instructies

  • Snipper de gepelde uitjes zo fijn mogelijk.
  • Snijd de schijven ananas in kleine stukjes.
  • Haal het velletje van de knoflooktenen.
  • Snijd de tofu in kleine blokjes.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui op een vrij lage hittebron in ongeveer 10 minuten zacht en glazig.
  • Pers na 7 minuten de knoflook met behulp van een knoflookknijper boven de ui uit.
  • Voeg de gember toe.
  • Roer ui, knoflook en gember door elkaar.
  • Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.
  • Roer de blokjes tofu, stukjes ananas, vissaus en ten slotte de koriander en garnalen door de hete soep.
  • Laat de soep niet meer koken.
  • Schep de soep in kommen en zorg dat er in elke kom 3 grote garnalen terecht komen.
  • Strooi er bieslook overheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: Hier kunt u een chardonnay uit Australië schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Oosters