Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram andijvie
- 6 lente-uitjes
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 ½ eetlepel geraspte gember
- 60 gram pecannoten
Instructies
- Maak de andijvie schoon, was het en snijd het grof.
- Laat de andijvie goed uitlekken in een vergiet.
- Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukjes.
- Maak de paprika schoon, was het en snijd het in reepjes.
- Verhit in een wok (of hapjespan) de olie.
- Bak de lente-uitjes en paprika hierin al omscheppend ongeveer 2 minuten op hoog vuur.
- Voeg de andijvie toe en bak nog ongeveer 1 minuut mee totdat het slinkt.
- Voeg de ketjap, tomatenketchup en gember toe en bak de andijvieschotel nog ongeveer 1 minuut op hoog vuur, blijf omscheppen.
- Schep de pecannoten door de andijvie.
- Serveer de Oosterse Andijvie met Pecannoten met rijst en een oosters vleesgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Oosterse Andijvie met Pecannoten past goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Sugar: 10 g