Andijvie Met Pecannoten

Oosterse Andijvie met Pecannoten

Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram andijvie
  • 6 lente-uitjes
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 ½ eetlepel geraspte gember
  • 60 gram pecannoten

Instructies

  • Maak de andijvie schoon, was het en snijd het grof.
  • Laat de andijvie goed uitlekken in een vergiet.
  • Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukjes.
  • Maak de paprika schoon, was het en snijd het in reepjes.
  • Verhit in een wok (of hapjespan) de olie.
  • Bak de lente-uitjes en paprika hierin al omscheppend ongeveer 2 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de andijvie toe en bak nog ongeveer 1 minuut mee totdat het slinkt.
  • Voeg de ketjap, tomatenketchup en gember toe en bak de andijvieschotel nog ongeveer 1 minuut op hoog vuur, blijf omscheppen.
  • Schep de pecannoten door de andijvie.
  • Serveer de Oosterse Andijvie met Pecannoten met rijst en een oosters vleesgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Oosterse Andijvie met Pecannoten past goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Noten
Land van herkomst Nederland