Andijvie Met Pecannoten

Andijvie met pecannoten

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram andijvie
  • 6 stoneleeks
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels zonnebloemolie,
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 ½ eetlepel bakgember
  • 60 gram pecannoten

Instructies

Voorbereiden:

  • Andijvie schoonmaken, wassen en grof snijden. In vergiet andijvie goed laten uitlekken.
  • Stoneleeks schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.

Bereiden:

  • In wok (of hapjespan) olie verhitten.
  • Stoneleeks en paprika hierin al omscheppend ca. 2 minuten op hoog vuur bakken.
  • Andijvie erbij doen en nog ca. 1 minuut meebakken en laten slinken.
  • Ketjap, tomatenketchup en gember toevoegen en andijvieschotel nog ca. 1 minuut op hoog vuur al omscheppend bakken.
  • Pecannoten door andijvie scheppen.
  • Serveren met rijst en een oosters vleesgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland