Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram andijvie
- 6 stoneleeks
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels zonnebloemolie,
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 ½ eetlepel bakgember
- 60 gram pecannoten
Instructies
Voorbereiden:
- Andijvie schoonmaken, wassen en grof snijden. In vergiet andijvie goed laten uitlekken.
- Stoneleeks schoonmaken en in stukjes snijden.
- Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
Bereiden:
- In wok (of hapjespan) olie verhitten.
- Stoneleeks en paprika hierin al omscheppend ca. 2 minuten op hoog vuur bakken.
- Andijvie erbij doen en nog ca. 1 minuut meebakken en laten slinken.
- Ketjap, tomatenketchup en gember toevoegen en andijvieschotel nog ca. 1 minuut op hoog vuur al omscheppend bakken.
- Pecannoten door andijvie scheppen.
- Serveren met rijst en een oosters vleesgerecht.