Romige Andijvieschotel met Karbonade

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje aardappelpuree 130 g, Maggi
  • 4 bosuitjes
  • 4 schouderkarbonades
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels olie
  • 2 zakken panklare andijvie á 400 g
  • Nootmuskaat
  • 5 plakken jonge kaas Campina
  • ½ eetlepel olie om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de instructies op de verpakking.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  • Bestrooi de schouderkarbonades met zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan boter en bak hierin de karbonades in ongeveer 15 minuten gaar, waarbij je ze halverwege keert.
  • Verhit in een hapjespan olie en fruit hierin de bosuitjes zachtjes gedurende ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de andijvie beetje bij beetje toe en laat het op hoog vuur al omscheppend in ongeveer 5 minuten slinken.
  • Laat het daarna in een vergiet uitlekken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Vet de ovenschaal in en schep de aardappelpuree erin, strijk het uit.
  • Schep de andijvie erop.
  • Verdeel de plakjes kaas erover.
  • Schuif de ovenschaal ongeveer 10 cm onder de hete grill en laat de kaas in ongeveer 4 minuten smelten.
  • Leg de karbonades op vier borden en serveer de andijvieschotel ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige andijvieschotel met karbonade past goed bij een licht fruitige rode wijn zoals een Beaujolais uit Frankrijk of een Pinot Noir uit Duitsland.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland