Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Bereid de aardappelpuree volgens de instructies op de verpakking.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
- Bestrooi de schouderkarbonades met zout en peper.
- Verhit in een koekenpan boter en bak hierin de karbonades in ongeveer 15 minuten gaar, waarbij je ze halverwege keert.
- Verhit in een hapjespan olie en fruit hierin de bosuitjes zachtjes gedurende ongeveer 1 minuut.
- Voeg de andijvie beetje bij beetje toe en laat het op hoog vuur al omscheppend in ongeveer 5 minuten slinken.
- Laat het daarna in een vergiet uitlekken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Vet de ovenschaal in en schep de aardappelpuree erin, strijk het uit.
- Schep de andijvie erop.
- Verdeel de plakjes kaas erover.
- Schuif de ovenschaal ongeveer 10 cm onder de hete grill en laat de kaas in ongeveer 4 minuten smelten.
- Leg de karbonades op vier borden en serveer de andijvieschotel ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige andijvieschotel met karbonade past goed bij een licht fruitige rode wijn zoals een Beaujolais uit Frankrijk of een Pinot Noir uit Duitsland.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Sugar: 2 g