Andijviestamppot 4

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ kg aardappels Eigenheimers of Irene
  • 500 gram andijvie
  • 2 bosuitjes
  • 150 gram komijnekaas
  • 250 gram ontbijtspek
  • peper zout
  • 25 gram boter
  • 1 dl melk
  • 3 eetlepel(s) mosterd

Instructies

  • Snijd de geschilde aardappelen in stukken.
  • Was de andijvie en laat deze goed uitlekken.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Snijd de komijnekaas in heel kleine blokjes.
  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Bak intussen het spek of de bacon in een droge koekenpan in 5 minuten goudbruin en knapperig.
  • Giet de aardappelen af en stamp deze met het bakvet van het spek, de boter en de melk tot een puree.
  • Schep de andijvie, de kaasblokjes en de mosterd erdoor en verwarm de stamppot al omscheppend tot deze door en door warm is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer de stamppot met het uitgebakken spek.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Varkensvlees / Vlees