Andijviestamppot 2

Andijviestamppot 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • zout peper
  • 400 gram varkensvlees
  • 1 eetlepel olie
  • 1 knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 500 gram andijvie
  • 100 gram zure room

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ± 25 minuten gaar.
  • Bestrooi intussen het vlees met zout en peper.
  • Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak het vlees in ± 5 minuten rondom bruin.
  • Roer er de knoflook, de tomatenpuree en 2 dl water door en laat het vlees, met het deksel schuin op de pan, ± 20 minuten stoven.
  • Stamp de aardappelen met wat kookvocht fijn en roer er de rauwe andijvie, de zure room en wat peper en zout door.
  • Serveer de stamppot met het vlees en de saus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vlees