Andijviestamppot met salami
Ingrediënten
- 1½ kg kruimig kokende aardappelen geschild en in stukken
- zout
- 2 zakken andijvie fijn gesneden zak à 200 g
- 250 g salami Toscane Stegeman, in piepkleine blokjes
- 50 g gebakken uitjes Conimex
- 50 g pizzakaas Finello
- 1 zakje jus voor stamppot Knorr
Instructies
- Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
- Giet ze af maar vang het vocht op.
- Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie en zoveel van het kookvocht door zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
- Schep de salami en de gebakken uitjes erdoor en warm alles kort door.
- Doe de stamppot over in een ovenschaal en bestrooi de stamppot met de kaas.
- Laat de stamppot in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 10 minuten gratineren.
- Bereid intussen de jus voor stamppot volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de jus bij de stamppot.