Anguille à la Goulandaise

paling goulandaise
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg paling
  • 200 g uitjes kleine
  • 200 g champignons
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 dl kalfsbouillon
  • 1 dl slagroom
  • 1 prei
  • 100 g boter
  • basilicum
  • 1 eierdooier
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak de paling schoon en snij in stukken van 7 cm.
  • Schil de uitjes en leg ze 2 minuten in kokend water.
  • Laat ze uitlekken.
  • Maak de champignons schoon.
  • Smelt 100 g boter in een pannetje.
  • Bak hierin de uitjes, champignons en de vis even flink aan.
  • Voeg de wijn en bouillon toe.
  • Maak de prei schoon en snij hem in stokjes als lucifers.
  • Hak ook wat basilicum fijn.
  • Voeg beide toe aan de saus samen met wat peper en zout.
  • Laat 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  • Roer de eierdooier door de slagroom en voeg dit mengsel, van het vuur af, toe aan de rest.
  • Serveer direct.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis