Anijs koekjes voor de Kerst
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 90 gram basterdsuiker lichte
- 3 anijsblokjes verkruimeld
- mespunt zout
- 1 ei
- 120 gram boter
Instructies
- Bloem mengen met zelfrijzend bakmeel, suiker en zout.
- Ei loskloppen en helft ervan door bloemmengsel roeren.
- Boter hierin met 2 messen erdoor snijden tot korrelig deeg, daarna met een koele hand tot soepel deeg kneden.
- Deeg in plasticfolie wikkelen en 30 minuten in koelkast laten rusten.
- Oven voorverwarmen op 170°C.
- Deeg uitrollen tot 3 mm dikke lap.
- Uit deeg koekjes uitsteken of -snijden.
- Aan bovenkant (met dik rietje) gaatje in koekje maken.
- Koekjes met tussenruimte op bakplaat leggen en met losgeklopt ei bestrijken.
- Koekjes in midden van oven in 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Koekjes direct voorzichtig lossteken en op rooster laten afkoelen.
- Lint door gaatjes halen en koekjes ophangen.
- U kunt de koekjes na het bakken ook versieren met glazuur, snoepjes en musket.
- U hoeft de koekjes dan,voor ze de oven ingaan, niet met losgeklopt ei te bestrijken.