Antipasti Feestplank
Equipment
Ingrediënten
- 12 cherrytomaatjes
- 1 bakje mozzarella piccolo 125 g
- 1 bakje pestodressing 100 g
- 1 voorgebakken focaccia of ciabatta brood
- 100 g Parmaham
- 100 g mortadella vleeswaren
- 1 bakje sardinesfilets met olijven 100 g
- 1 pot artisjokharten
Instructies
- Was de cherrytomaatjes en laat de mozzarellabolletjes uitlekken.
- Als er minder dan 12 bolletjes in het bakje zitten, halveer dan enkele grote bolletjes.
- Steek een cherrytomaatje en een bolletje mozzarella aan een cocktailprikker.
- Plaats de spiesjes naast elkaar in een kom.
- Schep de pestodressing over de spiesjes en laat ze ongeveer 30 minuten marineren.
- Verwarm de oven voor op 225 °C (gasovenstand 5).
- Bak de focaccia of ciabatta in 5 à 7 minuten knapperig bruin.
- Leg de sardines met olijven, artisjokharten en mozzarellaspiesjes op een bord.
- Leg de Parmaham, mortadella en in repen gesneden brood ernaast.
- Voedingswaarden (per portie):
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Vermentino past uitstekend bij deze Antipasti Feestplank, omdat het de smaken van de verschillende ingrediënten mooi aanvult.Voedingswaarden
Calories: 530 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 33 g | Vet: 34 g | Zout: 3.5 mg | Sugar: 2 g