Appel-Amandeldessert

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dl Amaretto di Saronno optioneel, kan worden vervangen door amandelextract voor een alcoholvrije versie
  • 100 gram rozijnen
  • 4 goudrenetten of andere stevige zoetzure appels
  • 50 gram amandelen gehakt
  • 2 eetlepels suiker
  • Snufje kaneel
  • Sap van ½ citroen
  • 1 ei losgeklopt
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • IJs naar keuze voor serveren

Instructies

  • Verwarm de Amaretto di Saronno (of amandelextract) en week de rozijnen erin.
  • Snijd de geschilde appels in blokjes en meng met de gewelde rozijnen, gehakte amandelen, suiker, kaneel en citroensap.
  • Doe dit in een beboterde ovenschaal.
  • Rol de bladerdeegplakjes uit tot een grote lap en bedek hiermee het appelmengsel.
  • Stop de randen goed in en decoreer het deksel met uitgesneden appels van de restjes.
  • Zet de ovenschaal afgedekt in de koelkast om te rusten.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  • Laat het dessert even afkoelen als het uit de oven komt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer door bolletjes ijs op de bovenkant te scheppen en dien snel op.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 7 g | Vet: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht