Appel met muntsaus
Equipment
Ingrediënten
- 3 takjes munt zakje á 15 g,
- 10 g pure chocolade reep,
- 2 Franse Golden Delicious
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepel(s) boter of margarine
- 2 eetlepel(s) suiker
- 3 eetlepel(s) appelsap
Instructies
- 2 Toefjes munt achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen.
- Chocolade in kleine stukjes hakken.
- Appels schillen en met appelboor klokhuis uit appels boren.
- Appels in plakken van ca. 1 cm dik snijden.
- Plakjes aan beide kanten bestrooien met vanillesuiker.
- In koekenpan boter verhitten.
- Suiker al roerend laten smelten tot -mengsel lichtbruin kleurt.
- Plakjes appel in pan leggen en in ca. 3 minuten op hoog vuur lichtbruin bakken, halverwege keren. 1
- Eetlepel appelsap aan appel toevoegen en nog even mee warmen.
- Pan van vuur nemen.
- Plakjes appel over twee borden verdelen.
- Rest van appelsap aan bakvet toevoegen en aanbaksels losroeren.
- Munt erdoor roeren.
- Saus over appels schenken.
- Chocolade erover strooien.
- Garneren met toefje munt.
- Serveren met een toef slagroom of vanilleroomijs.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 31 g | Protein: 1 g | Vet: 10 g