Appel met muntsaus

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 takjes munt zakje á 15 g,
  • 10 g pure chocolade reep,
  • 2 Franse Golden Delicious
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepel(s) boter of margarine
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 3 eetlepel(s) appelsap

Instructies

  • 2 Toefjes munt achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen.
  • Chocolade in kleine stukjes hakken.
  • Appels schillen en met appelboor klokhuis uit appels boren.
  • Appels in plakken van ca. 1 cm dik snijden.
  • Plakjes aan beide kanten bestrooien met vanillesuiker.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Suiker al roerend laten smelten tot -mengsel lichtbruin kleurt.
  • Plakjes appel in pan leggen en in ca. 3 minuten op hoog vuur lichtbruin bakken, halverwege keren. 1
  • Eetlepel appelsap aan appel toevoegen en nog even mee warmen.
  • Pan van vuur nemen.
  • Plakjes appel over twee borden verdelen.
  • Rest van appelsap aan bakvet toevoegen en aanbaksels losroeren.
  • Munt erdoor roeren.
  • Saus over appels schenken.
  • Chocolade erover strooien.
  • Garneren met toefje munt.
  • Serveren met een toef slagroom of vanilleroomijs.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 31 g | Protein: 1 g | Vet: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht