Herfstige Fruitige Pannenkoekjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 appels en/of peren
  • 200 g pannenkoekenmix
  • 400 ml melk
  • 1 ei
  • 50 g boter
  • Suiker
  • Kaneelpoeder
  • Poedersuiker optioneel, voor garnering

Instructies

  • Schil de appels en/of peren en snijd vanaf het steeltje in totaal 12 dikke plakken van het fruit (zo blijft de vorm van de vrucht mooi zichtbaar).
  • Verwijder de klokhuizen.
  • Bestrooi de plakken appel of peer dun met suiker en kaneelpoeder.
  • Klop in een beslagkom de pannenkoekenmix met melk en ei tot een dik, glad beslag.
  • Smelt telkens een klontje boter in een kleine koekenpan en bak de plakken appel of peer 30 seconden per kant.
  • Schenk vervolgens wat pannenkoekbeslag over de plakken (ongeveer een juslepel per pannenkoekje) en bak de onderkant goudbruin.
  • Keer de pannenkoekjes voorzichtig om (eventueel met behulp van een deksel) en laat ze aan de andere kant bruin en gaar worden.
  • Houd de gebakken pannenkoekjes warm.
  • Stapel op elk van de vier borden 2-3 pannenkoekjes.
  • Bestrooi naar wens met poedersuiker en extra kaneelpoeder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de appel- en peerpannenkoekjes warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Nagerecht / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch