Appelbeignets 2
Equipment
Ingrediënten
- 6 eetlepels basterdsuiker
- 2 eetlepels kaneel
- 5 Goudrenetten
- 1 ei
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- zout
- 1 flesje pils 3 dl
- frituurolie
- poedersuiker
Instructies
- Roer in een diep bord de basterdsuiker en kaneel door elkaar.
- Schil de appels, boor er met een appelboor de klokhuizen uit, snijd de appels elk in 4 plakken en wentel de appelplakken door het suiker-kaneel-mengsel.
- Klop het ei in een kommetje los.
- Zeef boven een kom het bakmeel en 1 theelepel zout, maak in het midden een kuiltje en schenk daar het ei in.
- Voeg al roerend het pils toe.
- Blijf ± 5 minuten roeren tot een glad beslag ontstaat.
- Bekleed een vergiet met keukenpapier.
- Verhit de olie in een frituurpan tot 175°C of tot er witte damp vanaf komt.
- Haal de appelplakken met een vork door het beslag en laat ze in hete olie glijden.
- Frituur de appelbeignets met 4 tegelijk in ± 4 minuten goudbruin, keer ze halverwege.
- Neem de appelbeignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze in de vergiet uitlekken.
- Leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.