Appelbeignets 2

Porties: 20
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eetlepels basterdsuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 5 Goudrenetten
  • 1 ei
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 1 flesje pils 3 dl
  • frituurolie
  • poedersuiker

Instructies

  • Roer in een diep bord de basterdsuiker en kaneel door elkaar. 
  • Schil de appels, boor er met een appelboor de klokhuizen uit, snijd de appels elk in 4 plakken en wentel de appelplakken door het suiker-kaneel-mengsel.
  • Klop het ei in een kommetje los.
  • Zeef boven een kom het bakmeel en 1 theelepel zout, maak in het midden een kuiltje en schenk daar het ei in.
  • Voeg al roerend het pils toe.
  • Blijf ± 5 minuten roeren tot een glad beslag ontstaat.
  • Bekleed een vergiet met keukenpapier.
  • Verhit de olie in een frituurpan tot 175°C of tot er witte damp vanaf komt.
  • Haal de appelplakken met een vork door het beslag en laat ze in hete olie glijden.
  • Frituur de appelbeignets met 4 tegelijk in ± 4 minuten goudbruin, keer ze halverwege.
  • Neem de appelbeignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze in de vergiet uitlekken.
  • Leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak