Appelpartjes in siroop met vanillekwark

AllerHande januari 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g appels Jonagold of Elstar
  • 1 deciliter appelsap
  • 1 eetlepel suiker
  • 200 g magere kwark
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kaneelpoeder

Instructies

  • Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in dunne partjes snijden.
  • In een droge koekenpan met anti-aanbaklaag partjes op hoog vuur al omscheppend bruin bakken.
  • Appelsap erbij schenken en bestrooien met suiker.
  • Zachtjes verwarmen tot appelpartjes rondom bedekt zijn met dun laagje siroop.
  • Kwark en vanillesuiker door elkaar mengen.
  • Warme appeltjes op vier borden scheppen.
  • Bestrooien met wat kaneelpoeder en kwark ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht / Zuivel