Appelroom Cake

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 250 ml room niet opkloppen
  • 250 gram bloem
  • 50 gram aardappelzetmeel
  • 15 gram bakpoeder
  • zakje vanillesuiker
  • kaneel
  • 3 ei
  • 3 dikke appels waarvan 1 in kleine stukjes en de rest in halve schijven snijden.

Instructies

  • Klop de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige ruban.
  • Voeg de room toe en klop even door totdat alles gemengd is.
  • Zeef nu de bloem, aardappelzetmeel en het bakpoeder boven de kom en klop door tot een luchtig beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette en bebloemde springvorm.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis.
  • Snijd 1 appel in stukjes en meng onder het beslag.
  • De andere 2 appels in halve manen snijden.
  • Besprenkel de appelschijven met citroensap en een vleugje kaneel.
  • Rangschik ze met de bolle kant naar boven in het beslag.
  • Laat ze een beetje overlappen zodat je een rooseffect krijgt.
  • Bak de appelroom cake gaar in ca 45 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 °C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Fruit