Appelroom Cake
Ingrediënten
- 200 gram suiker
- 250 ml room niet opkloppen
- 250 gram bloem
- 50 gram aardappelzetmeel
- 15 gram bakpoeder
- zakje vanillesuiker
- kaneel
- 3 ei
- 3 dikke appels waarvan 1 in kleine stukjes en de rest in halve schijven snijden.
Instructies
- Klop de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige ruban.
- Voeg de room toe en klop even door totdat alles gemengd is.
- Zeef nu de bloem, aardappelzetmeel en het bakpoeder boven de kom en klop door tot een luchtig beslag.
- Giet het beslag in een ingevette en bebloemde springvorm.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis.
- Snijd 1 appel in stukjes en meng onder het beslag.
- De andere 2 appels in halve manen snijden.
- Besprenkel de appelschijven met citroensap en een vleugje kaneel.
- Rangschik ze met de bolle kant naar boven in het beslag.
- Laat ze een beetje overlappen zodat je een rooseffect krijgt.
- Bak de appelroom cake gaar in ca 45 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 °C.